מלונות נגישים לשעת חירום; בעלים ומנהלים האם חשבתם על פתרונות לסוגית פינוי אנשים עם מוגבלות פיזית מהמלון בשעת שריפה או בזמן רעידת אדמה?

כיום, אורחים עם מוגבלות פיזית מודאגים במקרה שתפרוץ שריפה, לכן חלקם מארגנים לעצמם כסא פינוי וחילוץ שהם נושאים אותו לכל מלון בו הם מתאכסנים. אך ברור כי עדיף ונכון שבכל מלון יהיו כסאות הצלה ומילוט לשימוש בשריפה.

מלונות נגישים במקרה של שריפה יבטיחו את בטחונם ושלוותם של כלל האורחים ויעניקו להם נקודות זכות מבחינה חברתית וכלכלית.

מלונות נגישים לשעת חירום; בעלים ומנהלים האם חשבתם על פתרונות לסוגית פינוי אנשים עם מוגבלות פיזית מהמלון בשעת שריפה או בזמן רעידת אדמה?

בעלי ומנהלי מלונות מבינים שאם הם רוצים שכלל הציבור יתארח אצלם הרי שעליהם להפוך את המלונות לנגישים לאנשים עם מוגבלות. למה הכוונה? החוק מחייב לתכנן כניסה נגישה, חנייה בקרבת מקום, לבנות רמפות לגישה מתאימה ברחבי המלון, כסא הידראולי היורד למים של בריכת השחיה. מלונות מסוימים גם מנגישים חלק מהחדרים כולל האביזרים הדרושים לשם כך: שירותים, אמבטיה, וכדומה.

ומה לגבי הנגישות בשעת חירום? ידוע שברגע שפורצת שריפה המעליות מפסיקות לעבוד. לכן יש להתכונן מבעוד מועד לתסריט בו מתארחים במלון אנשים עם מוגבלות: נכים, זקנים, אנשים שאין ביכולתם לרוץ במדרגות ולהציל את חייהם.

האם קיימים פתרונות למצבים אלה? מה ניתן לעשות בזמן שריפה על מנת לעזור לאנשים עם מוגבלות להציל את עצמם? אנו מייצרים כסא מיוחד המאפשר פינוי אדם עם מוגבלות על ידי צוות החירום של המלון או על ידי אדם מזדמן המתארח באותה עת במלון.

 

את הכסא תולים באופן קבוע לצד המדרגות, ומעליו שלט הוראות שימוש. ברגע השריפה מאתרים את האנשים הזקוקים לעזרה, מגיעים אליהם עם הכסא ויורדים את המדרגות בזריזות עד לאזור הכינוס שמחוץ למבנה הבוער.

כסא לפינוי וחילוץ חברת הכסא המוביל