האם נגישות בחירום במקומות ציבוריים נמצאת באג'נדה החברתית של המדינה?

סוגיית נגישות הנכים עלתה למודעות הציבורית באופן יותר מובהק בשנים האחרונות.  אנו עדים לכך שבמקומות ציבוריים מייעדים מקומות חנייה לנכים, שירותים המותאמים לצרכיהם, דרכי גישה לכסאות גלגלים ועוד. הבנקים מייעדים כספומטים בגובה מתאים, מלונות מציעים חדרים לנכים, בריכות שחייה מאובזרות בציוד לנכים, מוזאונים מציעים אזניות מיוחדת לכבדי שמיעה וסימונים ברצפה במעברים למדרגות עבור כבדי ראיה ועוורים.

אלו הן דוגמאות מעטות אך שמהן ניתן ללמוד על הכיוון של יצירת שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות שונות החיים במדינה. אם כי הדרך להשגת שוויון מלא רחוקה הכיוון ברור.

מה לגבי נגישות בחירום?  

האם מקומות ציבוריים ערוכים למקרי חירום בהם יהיה הכרח לפנות אנשים שאין ביכולתם לחלץ את עצמם בעת חירום. כיצד עובדים או מבקרים בעירייה מסוימת או סטודנטים נכים במכללות ובאוניברסיטאות יוכלו להציל את עצמם מבניין בוער? מה מתכננים צוותי החירום במקומות אלה ואחרים?

חברת הכסא המוביל שמה לה למטרה לעלות את נושא נגישות בחירום על סדר היום החברתי – לשם כך בנינו תוכנית לפינוי אישי של אנשים עם מוגבלות – תפ"א וכן יצרה כסא פינוי ייעודי למטרה זו. כסא גולש במדרגות המאפשר פינוי נכים בעת חירום כאשר המעליות מפסיקות לעבוד.

פנו אלינו ויחד ניקח חלק ביצירת הזדמנויות שוות לכולם.